News

arrow Back to news overview

‘Blijven slapen’ ook in mei meeste airplay op landelijke radio

De single ‘Blijven Slapen’ van Snelle en Maan is ook in mei het vaakst te horen geweest op de landelijke radiostations. Voor een tweede maand op rij is de hit het meest gedraaid; in totaal kwam het nummer ruim 750 keer op de radio langs. Dit blijkt uit onze gegevens.

De single van Maan en Snelle blijkt ook in mei de meest gespeelde track op de verschillende landelijke zenders. Sinds het uitkomen van de single in februari is het nummer razendpopulair en staat fier bovenaan de hitlijsten. Verder komen we in deze Top 20 nog een handvol tracks van Nederlandse makelij tegen: Suzan & Freek met ‘Goud’ (plek 3), Chef’s Special -  ‘Afraid of the Dark’ (10), Davina Michelle -  ‘Nobody is perfect’ (13), Tungevaag, Sick Individuals, Marf - ‘Miss you’ (op plek 16). Tungevaag is een Noorse artiest, maar de andere mannen in deze collab, Sick Individuals en Marf, komen toch echt uit ons land. En ook de Zeeuwse mannen van Blof staan met hun nieuwe single na twee jaar stilte, ‘Horizon’ in deze Top 20, op plek 17.

Andere regio, andere nummer 1
Ook deze maand zien we in elk onderzocht segment aan radiozenders een andere nummer 1. Tussen de commerciële, publieke, regionale en Vlaamse zender krijgen andere tracks meer airplay en een andere track op plek 1 van ‘hun’ Top 20. Commercieel staan, net zoals landelijk, Snelle en Maan op 1. Voor de verschillende publieke Nederlandse radiozenders is dit een track die landelijk niet eens voorkomt in de Top 20: het Haagse Son Mieux met hun nieuwste single ‘Drive’. Bij de regionale zenders staat de landelijke nummer 3, het duo Suzan & Freek, (met ‘Goud’) bovenaan. En bij onze Vlaamse zuiderburen staat onze landelijke nummer 2, de Britse singer-songwriter Tom Grennan met ‘Little bit of love’ op de eerste plek.

Airplay Top 20 mei 2021

1. Snelle, Maan

Blijven Slapen 

2. Tom Grennan 

Little Bit of Love 

3. Suzan & Freek 

Goud 

4. Joel Corry, Raye, David Guetta 

BED 

5. Dua Lipa

We’re Good 

6. Majestic, Boney M 

Rasputin 

7. Sia, David Guetta 

Floating Through Space 

8. Imagine Dragons 

Follow You 

9. P!nk, Willow Sage Hart 

Cover Me In Sunshine

10. Chef’Special 

Afraid of The Dark 

11. Sheppard

Learning to Fly 

12. Purple Disco Machine & Sophie and the Giants 

Hypnotized 

13. Davina Michelle 

Nobody is Perfect 

14. Lost Frequencies 

Rise 

15. Coldplay 

Higher Power 

16. Tungevaag, Sick Individuals, Marf 

Miss You 

17. Blof 

Horizon

18. Ofenbach, Lagique

Wasted Love 

19. ATB & Topic & A7S

Your love (9PM)

20. Justin Bieber 

Hold on 

De SoundAware Airplay Top 20 van mei 2021 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast.

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request