News

arrow Back to news overview

‘Hard to say goodbye’ in januari 2022 meest gedraaid op Nederlandse radio

‘Hard to say goodbye’ van de Utrechtse band Rondé was in januari de meest gespeelde track op de radio. In de eerste maand van het nieuwe jaar is de plaat ruim 680 keer voorbij gekomen en staat daarmee een eerste plek in de eerste Airplay Top 20 van 2022. Dit blijkt uit data van SoundAware.


De single van de Utrechtse Indie pop band komt al in augustus vorig jaar uit en wordt gelijk goed opgepakt door de verschillende stations. In de Airplay Top 20 van november vinden we de track al terug op plek drie. Daarna zakt de airplay van het nummer, voornamelijk door het ‘geweld’ van nieuwe uitgebrachte tracks en komst van kerstmuziek. Maar nu de kerstplaten weer opgeborgen zijn, wordt ‘Hard to say goodbye’ weer volop gedraaid. Met als kers op de taart een nummer 1 positie in de Airplay Top 20. Op nummer 2 vinden we deze maand Ed Sheeran met ‘Overpass Graffiti’ en op 3 Swedish House Mafia ft. The Weeknd - ‘Moth to a flame’. 

Andere Airplay
De Airplay Top 20 is gebaseerd op de airplay van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland. Daarnaast kijkt SoundAware ook de naar de regionale en Vlaamse stations. Elke maand is het opvallend hoe groot deze lijsten onderling en ten opzichte van de ‘officiële’ Airplay Top 20 verschillen. Bij de commerciële zenders zien we deze maand de nummer 2 van de landelijke Airplay Top 20 terug op 1: Ed Sheeran - ‘Overpass graffiti’ (en Rondé op plek 4). Bij de publieken staat Sera met ‘Take a chance’ bovenaan (Rondé op 3). Regionaal is de nummer 1 positie voor Adele met haar hit ‘Easy on me’. Ook hier zien we Rondé terug op een derde plek. En bij onze zuiderburen zien we Elton John & Dua Lipa - ‘Cold heart’ (Pnau remix) bovenaan de lijst van tracks met de meeste airplay, Rondé komt hier niet voor in de top 20.

De SoundAware Airplay Top 20 van januari 2022 mag gepubliceerd worden indien als bronvermelding soundaware.com wordt toegepast. 

Down

If you need more info or if you’re interested in this service for your country and/or organization, use our contact details below or contact form to reach us.

Name *
Telephone *
E-mail address *
Your message *
Down

We are almost there...Please tell us who you are and what you are looking for, so we can help you in the best way possible!

Name *
Company name
Telephone *
Email address *
Choose demo *
Your request